Zarada sa Freelance Pisanjem – Ključevi za Samostalni Uspjeh

Freelance pisanje postalo je popularan način zarađivanja novca i ostvarivanja karijere u svijetu gdje digitalno komuniciranje igra ključnu ulogu. Bez obzira da li ste iskusni pisac ili tek započinjete svoju karijeru, freelance pisanje nudi raznolike mogućnosti koje vam omogućavaju da iskoristite svoj talenat i ostvarite profesionalni uspjeh. U ovom blogu, istražit ćemo ključne aspekte freelance pisanja i kako maksimizirati svoj potencijal.

Razumijevanje Freelance Pisanja

Freelance pisanje je praksa rada kao nezavisni radnik koji pruža usluge pisanja klijentima po narudžbi. Ovo može obuhvatiti širok spektar stvari, uključujući kreiranje članaka, blogova, tehničkog pisanja, copywritinga i još mnogo toga. Freelanceri imaju fleksibilnost raditi sa različitim klijentima na projektima koji odgovaraju njihovim vještinama i interesovanjima.

Koraci za Postati Freelance Pisac

 • Razvijanje Vještina Pisanja: Biti dobar pisac ključno je za uspjeh. Radite na poboljšanju svoje gramatike, stila pisanja i sposobnosti istraživanja.
 • Izgradnja Portfolia: Kreirajte portfelj koji pokazuje vaše najbolje radove. To će poslužiti kao vaša digitalna vizitka prilikom apliciranja za poslove.
 • Registrovanje na Freelance Platformama: Pridružite se platformama poput Upwork, Freelancer ili Fiverr kako biste pronašli klijente i projekte.
 • Postavljanje Cijena i Rasporeda: Postavite realne cijene za svoje usluge i odredite raspored rada koji vam odgovara.

Gradnja Odnosa s Klijentima

 • Jasna Komunikacija: Postavite očekivanja sa klijentima i redovno komunicirajte tokom projekta.
 • Ispunjenje Rokova: Poštujte rokove isporuke kako biste izgradili povjerenje sa klijentima.
 • Prilagodljivost: Budite spremni prilagoditi se potrebama klijenata i prihvatiti konstruktivnu kritiku.

Savjeti za Uspjeh u Freelance Pisanju

 • Niche Fokus: Razvijajte ekspertizu u određenoj niši kako biste privukli ciljanu publiku.
 • Samopromocija: Koristite društvene mreže i vlastiti blog kako biste promovirali svoj rad i stvorili prepoznatljivost.
 • Edukcija i Unapređenje: Nastavite učiti o novim trendovima u pisanju, SEO-u i digitalnom marketingu kako biste ostali konkurentni.

Izazovi Freelance Pisanja

 • Nestabilnost Prihoda: Prihodi mogu varirati, pa je važno planirati financije i imati rezervu za neaktivne periode.
 • Konkurencija: S obzirom na globalni karakter freelance platformi, konkurencija može biti jaka. Diferencirajte se svojim vještinama i iskustvom.

Zaključak:

Freelance pisanje nudi ne samo način za zarađivanje novca, već i priliku za izgradnju karijere u skladu s vašim strastima. Ključ je raditi na razvoju svojih vještina, graditi odnose s klijentima i ostati fleksibilan u dinamičnom svijetu digitalne komunikacije. Ukoliko želite isprobati svoje vještine pisanja i istražiti razne teme, freelance pisanje može biti vaša vrata ka neograničenim mogućnostima.

Ukoliko vam se sviđa podelite na društvenim mrežama

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Skype
VK
Pinterest
Tumblr
Platforma em1188 koja posluje u Bosni je PREVARA

Ovim putem želim da upozorim na prevaru kao što je u Srbiji bilo Kangaroo Treasure

Prošle godine je u Srbiji poslovala platforma pod nazivom Kangaroo Treasure od Aprila do Oktobra meseca koja je odnela veliki novac iz Srbije i prevarila više od 100.000 osoba.
Tako da želim da upozorim na vreme ljude koji su u igri sa njima da ne bi bili prevareni kao i mi sa Kangaroo Treasure.

Nastavite sa čitanjem
Otkrivanje tajni za povećanje broja pregleda na YouTube-u.

Da li se borite da primetite svoje YouTube video snimke? Da li provodite bezbroj sati stvarajući sadržaj samo da biste videli mali broj pregleda i angažovanje? Nisi sam. Sa preko 2 milijarde aktivnih korisnika mesečno, YouTube je postao jedna od najpopularnijih platformi za kreatore sadržaja i za preduzeća. Ali sa tako velikom publikom, može biti izazovno izdvojiti se iz gomile. Dobra vest je da postoje proverene strategije za povećanje vaših pregleda i povećanje vidljivosti na platformi. U ovom članku ćemo istražiti tajne za otključavanje uspeha YouTube-a, od optimizacije naslova i opisa vaših video snimaka do promocije vašeg sadržaja na kanalima društvenih medija. Bez obzira da li ste iskusan YouTuber ili tek počinjete, ovi saveti će vam pomoći da dosegnete širu publiku i postignete svoje video marketinške ciljeve. Dakle, hajde da zaronimo i otkrijemo kako da podignete svoj IouTube kanal na viši nivo!

Nastavite sa čitanjem
Vrednosti valute Pi coina: Šta treba da znate

Poslednjih godina, kriptovaluta je zauzela svet, a Pi coin je jedan od najnovijih igrača u igri. Lansirana 2019. godine, valuta Pi coin je nova vrsta digitalne valute koja tvrdi da je pristupačnija i ekološki prihvatljivija od svojih kolega. Ali šta je valuta Pi coin i kako se razlikuje od drugih kriptovaluta? U ovom članku ćemo raščlaniti vrednost valute Pi coin i istražiti šta treba da znate o ovoj digitalnoj valuti u nastajanju. Od njegove jedinstvene metode rudarenja do njenog potencijala za široko usvajanje, detaljno ćemo pogledati valutu Pi coin i šta bi ona mogla značiti za budućnost digitalnih finansija. Bez obzira da li ste iskusan investitor u kriptovalute ili ste samo radoznali o najnovijim trendovima u digitalnim valutama, ovaj članak je obavezno čitanje za sve koji su zainteresovani za najsavremeniji svet valute Pi coina.

Nastavite sa čitanjem
Digitalni marketing – način za uspeh

Dobrodošli u čudesan svet digitalnog marketinga koji želimo da vam približimo putem ovog teksta.

Ideja nam je da na jednom mestu pronađete sve neophodne informacije ukoliko ste rešili da svoje poslovanje unapredite putem digitalnog marketinga ili ste se usmerili na učenje novih znanja u ovoj oblasti.

Digitalni marketing je značajan i sveobuhvatan deo marketinga koji koristi digitalne kanale i tehnologije za promovisanje proizvoda, usluga, brendova ciljnoj grupi koja će zahvaljući marketing strategijama i taktikama biti angažovani putem digitalnih platformi, web sajtova, pretraživača, društvenih mreža, e-maila i telefona u ostvarivanju interakcije a u najboljem slučaju kupiti robe i usluge koje se promovišu.

Digitalni marketing koristi dostupne internet alate kako bi povezao onoga ko nudi robu ili uslugu sa potencijalnim kupcima uz merenje uspešnosti koja se može pratiti i putem marketing kampanja i analizirati podatke o korisnicima što će doprineti još boljem pristupu i unapređenju marketing aktivnosti.

Nastavite sa čitanjem
Izrada WordPress websajta
izrada wordpress websajta

Ukoliko ste rešili da svoje poslovanje promovišete online ili želite da steknete znanje u oblasti izrade web stranica jedno od ključnih pitanja koje se nameće je: Koju platformu odabrati?

Kako je veliki broj platformi dostupno na tržište, odgovor na ovo pitanje nije ni malo lak. Potrebno je dobro istražiti mogućnosti za izradu sajtova, a kako bismo vam bar malo olakšali izbor, predstavićemo WordPress platformu koju naš tim koristi duži niz godina radi izrade stranica za klijente.

Zašto baš WordPress platforma za izradu sajtova

WordPress je možda i jedna od najpopularnijih i najpoznatijih platformi, ali može se reći da je to i opravdano, shodno lakoći korišćenja, svestranosti, mogućnostima i prilagodljivosti.

WordPress je vrlo intuitivna platforma i jednostavna za korišćenje jer poseduje jasnu i jednostavnu navigaciju, što omogućava lako upravljanje web stranicom.

Pored toga WordPress je pogodan za sve vrste kompanija i pojedinaca koji žele da izrade stranicu u skladu sa njihovim potrebama što se ogleda u velikom broju različitih dostupnih tema i alata koje WordPress nudi a  koji omogućuju fleksibilnost u dizajnu i funkcionalnosti ali i u vrsti stranice, pa je pogodan kako za blogove, landing page, za online trgovinu, korporativne stranice i drugo.

Možda i nekad presudna karakteristika WordPress-a je da je SEO – friendly što znači da je vrlo dobro optimizovan za traženje i ima dobru vidljivost na pretraživačima.

WordPress  je kao platforma dostupan za besplatno preuzimanje i korišćenje što je dobro za podršku malim biznisima i pojedinaca koji imaju male budžete.

Sada kada smo vam predočili neke od osnovnih prednosti, predstavićemo vam korake u procesu izrade jedne web stranice u WordPress-u.

Nastavite sa čitanjem
Kratak vodič kroz SEO

Da li ste i vi jedni od onih kojima je rečeno da je za vaše poslovanje na internetu najvažnije da imate web stranicu i vi ste poverovali da je to jedina stvar koju je potrebno uraditi kako bi se vaši proizvodi i usluge prodavali što bolje putem interneta?

Tada niste ni znali da vaša web stranica bez dobre pozicije na pretraživaču mnogo i ne znači.  A onda kada se ništa nije dešavalo i vaša prodaja nije rasla saznali ste za SEO.

Tabela

Vodic kroz seo
Nastavite sa čitanjem
Seo Optimizacija Wordpress Web Sajtova

SEO optimizacija WordPress web sajtova je veoma bitna kako bi se povećala vidljivost sajta na pretraživačima i privukli novi posetioci. Evo nekih koraka koje možete preduzeti da biste optimizovali svoj WordPress sajt:

 1. Instalirajte SEO plugin: Postoji mnogo SEO pluginova za WordPress koji mogu pomoći u optimizaciji sajta. Najpopularniji je Rankmath SEO, koji omogućava optimizaciju ključnih reči, naslova, meta opisa i drugih elemenata. Koji preporučujem i koristim pro verziju. Posetite web sajt klikom ovde.

 2. Odaberite prave ključne reči: Odaberite ključne reči koje se odnose na vašu temu i koje su relevantne za vaš sadržaj. Uključite ih u naslove, meta opise, tagove i tekstualni sadržaj.

 3. Optimizujte naslove i meta opise: Naslovi i meta opisi su veoma bitni za optimizaciju sajta. Uključite ključne reči u naslove i meta opise, ali se uverite da su i privlačni i relevantni za korisnike.

 4. Kreirajte kvalitetan sadržaj: Sadržaj je ključan za SEO optimizaciju. Kreirajte kvalitetan sadržaj koji će privući korisnike i podstaći ih da ga podele na društvenim mrežama.

 5. Optimizujte slike: Optimizujte slike za pretraživače dodavanjem opisa i alt tekstova koji opisuju sliku.

 6. Optimizujte brzinu učitavanja sajta: Brzina učitavanja sajta je takođe važna za SEO optimizaciju. Uklonite nepotrebne pluginove, optimizujte slike i koristite caching plugin za ubrzavanje sajta.

 7. Korišćenje internog linkovanja: Korišćenje internog linkovanja može pomoći u optimizaciji sajta. Linkujte relevantne članke na svom sajtu kako biste omogućili korisnicima lako kretanje kroz vaš sajt.

Ove tehnike SEO optimizacije su samo neke od mnogih koje možete primeniti na svoj WordPress sajt. Potrebno je da redovno ažurirate svoj sajt, dodajete kvalitetan sadržaj i pratite performanse sajta kako biste bili sigurni da je SEO optimizacija uspešna.

Nastavite sa čitanjem
Biznis Zarada Kurs Besplatno

Na instagramu se prodaje prost kurs o internet zaradi gde vam garantuju da možete da zaradite odma prvog dana kako pročitate šta su napisali u PDF-u.

Ali to ništa nije loše napisano, jer to već znaju većina ljudi koji su na internetu. Kao što je Profa reko ovo je čisto prodavanje magle, sa tim se slažem potpuno.

Ali ipak smatram da takvi navodno kursevi treba da budu besplatni. Jer vas oni ničemu ne uče već samo prolazite površinski ono što se več zna minimum 8 godina.

Nije isključeno da na Instagramu, Facebooku, Google može da se zaradi ili bilo koji drugi poso koji se radi online. Glavna stvar svega ovoga je UPORNOST, počnete kao grafički dizajner treba doći do 1 klijenta, a svi pitaju a ko su vam ostali klijenti a vi nemate i onda se stvara ne poverenje između osobe koja nudi usluge online i klijenta.

Nastavite sa čitanjem